free internet dan whatsapp celcom




assalamualaikum . hye blogger ..

dah lama tak update blog . busy memanjang . bhhaha ,
okay . harini nak ajar satu tutorial internet free untuk pengguna celcom . khas untuk yang sape2 pakai hp android .

okay first ubah settings hp android korang

1 .Settings>Wireless & Network>Mobile Networks>Access Point>Celcom 3G WAP
    - Tukarkan PROXY kepada 141.0.11.253
    - Tukarkan PORT juga kepada 80
    - Jangan ubah yang lain.

screenshoot ; 






   
2. Tandakan pada ΓΌ Data Enabled.
    Amaran: trik ni percuma bila hp korang kehabisan kredit sahaja . kalau ada kredit mmg dia akan      telan sampai habis . 

3. Download dan Install opera mini . DOWNLOAD OPERA MINI HERE

trik ni aku dah try kat xperia x8 , xperia ray , xperia x10 , samsung galaxy y . semua jalan okay . buleh online . whatsapp pun free je . kalau nak online facebook boleh online dekat Opera Mini .

selamat mecuba ;-0