free internet dan whatsapp celcom




assalamualaikum . hye blogger ..

dah lama tak update blog . busy memanjang . bhhaha ,
okay . harini nak ajar satu tutorial internet free untuk pengguna celcom . khas untuk yang sape2 pakai hp android .

okay first ubah settings hp android korang

1 .Settings>Wireless & Network>Mobile Networks>Access Point>Celcom 3G WAP
    - Tukarkan PROXY kepada 141.0.11.253
    - Tukarkan PORT juga kepada 80
    - Jangan ubah yang lain.

screenshoot ; 






   
2. Tandakan pada ΓΌ Data Enabled.
    Amaran: trik ni percuma bila hp korang kehabisan kredit sahaja . kalau ada kredit mmg dia akan      telan sampai habis . 

3. Download dan Install opera mini . DOWNLOAD OPERA MINI HERE

trik ni aku dah try kat xperia x8 , xperia ray , xperia x10 , samsung galaxy y . semua jalan okay . buleh online . whatsapp pun free je . kalau nak online facebook boleh online dekat Opera Mini .

selamat mecuba ;-0
    

jangan pandang rendah dekat orang yang tak ada pelajaran :)



Ijazah tak menjamin kejayaan masa depan, tapi usaha dan keberkatan, ijazah itu hanya sebagai sampingan, jgn memandang rendah orang lain kerana anda tidak kenal dan tak tahu apa cerita sebenar mereka. Ingat tu :)kalau ada semangat, tapi diri sendiri tak nak berubah. Pun akan gagal. Disiplin, kerjasama, kertebukaan, ikhlas, jujur dan amanah, perlu ada demi menghindar yang haram dan memanggil yang halal. Jangan dengki dengan rezeki orang lain, insyaAllah Allah akan beri rezeki untuk kita. Di mana ada usaha, di situ ada kejayaan. Allah akan memberi ganjaran untuk orang yang berusaha. Tak kira bangsa, pangkat, agama dan kejahilan diri. yang penting kita perlu kenal erti bersyukur atas apa yang diberikan. Rezeki masing2 :)

aku pun pernah jugak berlajar , ambik kemahiran . sekarang mmg orang cari kemahiran je .Jadi, kepada korang semua yang di luar sana ada diploma, ijazah, dan lain2 tu. Jangan nak kelamm sangat okey? Kadang-kadang, abang yang ayam pasar malam tu lebih baik hidupnya berbanding diri kita yang masih terkontang kanting mencari jalan hidup yang kita nak. Menerima apa yang datang itu lebih baik dari mengharap sesuatu yang kita takkan dapat .

ni antara contoh video dari CandidSyndrome , jgan pandang rendah kat orang yang tak berpelajaran ;) 


Baru Couple Seminggu? dah berjanji macam2 . haihhh


Aslkum :) hye blogger ;)



nak cerita pasal satu minah cun  ni . Puteri Awani nama dia . semalam online fb . tetibe terjumpa pulak satu video awek comel  ni , seriuuuus cute ;) bertudung . umur 15 tahun , dia buat video untuk bf dia . aku pun tengok la . mula2 sweet je . alalala dia .  bhahaha .best tengok . suara sedap , tiba bila dia berjanji , pastu dia ckap dia baru couple seminggu aku dah mula tergelak . bhahahaha

                                                                          ni video dia :)

Hmm sweet kan? budak lagi ni . baru 15 tahun . mungkin tak matang lagi . mungkin jugak first time bercinta . dia tak sepatutnya post video tu kat youtube . kan dah satu malaysia tngok . macam2 orng comment , semua kutuk je . dah belambak parody kat youtube . semua mcm  nak kejar populerr je . 
dia pun dah mintak maaf , dia ada cakap kat blog dia "puteri mohon sape2 yang upload video puteri tu tolong lah padam'' boleh tengok blong dia kat sini. 
sape2 pun kat dunia ni ada buat salah . so kita tak payah la nak kutuk2 . tambah2 kan aib dia . sampai buat video parody bagai tiru si puteri awani ni . 

so ni semua pengajaran la . tak semestinya kita sayang kat orang tu kita sampai buat blog , video , post gmbar kat blog . benda yang kita upload kat internet semua orang boleh tengok . silap2 bkal husband/wife kita nanti tengok semua tu . tak ke sakit hati dia . tak semestinya jodoh kita dengan dia . ni untuk masa depan jugak . buat nye jodoh kita dengan orang lain?  cukup la relay dekat fb  . bhahahaha

nasihat tuk adik ni , belajar penting adikk oii , baru form 3 kan?  abang ni dah umur 20 adik oii . . banyak pengalaman . tak perlu la kita berjanji kalau adik tak tahu tepati janji tu ke tak . cinta yang belum halal tu bahaya . boleh buat kita merana :) 

bukan mengutuk . sekadar nasihat :) cherr ;D

ni antara parody video yang aku suka :) nasihat dekat adik tu . bukan kutuk :)

yang ni lawak sikit :) haha . tapi last skali dia nasihat . suka yang ni :)


yang ni dah mcm  mengutuk ! bhahaha



iklan Raya yang memang ohsem!


Aslkum ! hye blogger :)

esok puasa ! yeayy ! hahaha . pejam celik pejam celik dah puasa . kan? kejap je masa berlalu . kalau bulan puasa teringat pulak tahun lepas . tahun paling seksa . sbb tahun lepas sehari sebelum puasa kaki aku patah . masa training askar . hahaha. ngeri . tiap2 hari berbuka dekat hospital . cukup setahun kaki aku patah :)

okay . back to the topic , aku nak share iklan2 yang aku suka masa time raya  . baru nak puasa dah cerit pasal raya kan? bhaha . daripada kecik mmg aku mmg suka tengok movie , short flm , kalau ada flm n iklan yang menyentuh hati mesti aku akan kata wooww!    
best cerita ni . hahaha . cita2 dari kecik nak jadi pengarah filem  . tapi mcm tak kena je cita2 tu? bhaha /

iklan2 raya petronas ni pengarah dia Yasmin Ahmad . kalau dia buat filem  atau iklan  mmg ohsem . tapi dia dah pergi . susah cari ganti ohhh . ni aku share iklan2 dia ,  mmg menyentuh hati habak hang !


iklan raya petronas 2002 & 2003 | kisah tujuh beradik

iklan ni aku paling suka . masa ni aku kecik lagi . iklan ni shoot kat tasik raban . kampung beng . iklan ni kisah 7 beradik ,  kerana sebb taknak kecewakan  mak deorang . adik beradik ni berusaha memenuhi permintaan mak deorang . mmg ohsem iklan ni! best kalau dpat anak mcm ni :)
Pengajaran : jgan hampakan hati  mak kita yang bersusah payah jaga kita .

                               
             
                  iklan petronas 2005 | Syarifah Amani & Izram Dinzly

Amani sering diberi ganjaran oleh ayahnya untuk setiap kejayaan yang dikecapi . tapi bila melihat ikram menjaga ayahnya yang buta , dan sememangnya tidak akan dapat apa2 ganjaran  yg di peroleh seperti mana yang dia dapat oleh ayahnya .Persepsi dia dalam kehidupan mula berubah .
Pengajaran : berbuatlah seuatu dengan ikhlas , tanpa mengharap balasan .



iklan raya 2008 | directed by AFDLIN SHAUKI 

Iklan ni antara iklan yang aku suka la jugak . tentng pengorbanan seorang ayah . aku tak dapat rasa yang ni . sebab dari kecik m mg takada ayah :( hurmm .
Apa yang cuba disampaikan melalui iklan ini ialah, selepas kita merdeka, seharusnya kita sudah berdikari. Tidak mengharapkan lagi biasiswa kerajaan atau berhutang etc, terutamanya kepada orang melayu. Read between the line - ada mesej yang cuba disampaikan. We have all the means to have what we want, but it require effort to achieve it.