edit gambar guna PhotoScape :)



Photoscape adalah Penyuntingan Imej produk Perisian dari photoscape.org .  PhotoScape adalah penyuntingan foto suite lengkap yang termasuk imej melayari / viewing, photo editing, Gambar halaman percetakan, foto saiz semula dan penamaan semula, dan penukaran walaupun RAW. Editor foto editing termasuk ciri-ciri standard serta pilihan pelarasan automatik dan adat untuk kecerahan, kontras, pembetulan pendedahan latar, dan banyak lagi.
PhotoScape juga menawarkan pelbagai penapis kesan imej dan koleksi bingkai imej dan topeng yang boleh digunakan untuk meningkatkan penyampaiangambar anda. Photoscape juga termasuk pilihan percetakan yang luas yang membolehkan anda membuat susun atur cetak untuk menggabungkan beberapa gambar pada satu halaman mengikut saiz cetakan mereka.

Photoscape Ciri-ciri Utama:
1. Viewer: Lihat gambar folder anda, tayangan
2. Editor: penyesuaian saiz semula, kecerahan dan warna, imbangan putih, pembetulan latar, bingkai, belon, mod mozek, teks menambah, melukis gambar, tanaman, penapis, pemindahan mata merah, mekar
3. Kumpulan editor: Batch menyunting gambar pelbagai
4. Page: Buat satu gambar penggabungan pelbagai gambar pada bingkai halaman
5. Gabungkan: Buat satu foto dengan melampirkan beberapa foto menegak atau melintang
6. Animasi GIF: membuat satu animasi gambar dengan gambar pelbagai
7. Cetak: Cetak potret ditembak, carte de visite, foto pasport
8. Splitter: Jurang gambar ke dalam pelbagai bahagian
9. Tangkap Skrin: Tangkap screenshot anda dan menyimpannya
10. Warna Pemilih: Zoom dalam skrin pada imej-imej, mencari dan memilih warna
11. Nama semula: Perubahan nama fail foto dalam mod kelompok
12. Penukar mentah: Tukar RAW ke JPG. SoftSea.com telah diuji sepenuhnya, disemak dan memuat naik fail memasang, Photoscape tidak mengandungi sebarang adware atau spyware, versi terkini ialah 3.5, anda boleh memuat turun imej ini menyunting perisian perisian (16,52 MB) dari pelayan khas SoftSea.com. Lesen perisian ini adalah Freeware Grafik, anda boleh free download dan bebas menggunakan Imej menyunting perisian perisian.
download PhotoScape DI SINI :)

sumber : my.hicow.com

Portraiture of Amiza Abd Hamid

talent                      :  Amiza Abd Hamid
location             :  kuala kangsar
date                  :  29 disember 2011

gambargrapher  :  afiz
                          aiman


outing yang tak dirancang . hahaha , thanx miza (: enjoy . . 











                          




jom download ombak rindu :)







Sinopsis Filem Ombak Rindu 

Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.

Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.

Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?

Filem arahan Osman Ali ini menampilkan pelakon kacak Aaron Aziz sebagai Hariz manakala, Lisa Surihani (Mila). Turut berlakon Maya Karin dan Umie Aida.

dowload di sini  >  part 1

                                 part 2


credit to kuryu (:

Portraiture of Nadhirah Hijazi


talent                 : Nadhirah Hijazi
location             :  kuala kangsar
date                  :  26 disember 2011

gambargrapher  :  afiz
                          adil zamir

enjoy  =)







Portraiture of Nurul Izwanie


dah bosan kan tengok talent ni je ? ape aku kesah . hahahaha . selagi tuan punye badan kate nak shoot je , ak tetap shoot . hehe . lantak la dah brape kali pun . sbb ak nak blajar edit gmbar . . ak masih baru dalam photography ni . kena ade bahan tuk di edit .  so ? kebas je la talent mana pun . hahaha .  walaupun dah  brape kali asyik shoot orang yg same :p hahaha . pada aku , si budak Nurul Izwanie ni senang giler nk shoot . mcm model pro :) so , xde la susah2 ak nak gayekan dia mase nak shoot :) bak kate sifu Rahim Ewalk ' Wanie talent yg terbaik untuk Portraiture' . ape2 pun , thanx wanie (:

ni gambar2 terbaru wanie , enjoy =)








Portraiture of Deqya


talent                 : Deqya 
location             :  karai , kuala kangsar
date                  : 12 disember 2011

gambargrapher  :  afiz
                          rahim ewalk









jejaka & rayban

talent                 : zulhamizan
location             : taman , kuala kangsar
date                  : 10 desember 2011

gambargrapher  :  afiz
                          





| Portraiture of Amira Raauf |

talent                 : amira raauf
location             : lembah , kuala kangsar
date                  : 9 desember 2011
gambargrapher   :ewalk
                         afiz
                         zuhamizan 

enjoy :)













gadis & nikon

talent                 : annea
location             : kampung tanah merah . kuala kangsar
date                  : 27 november 2011

gambargrapher  :  afiz
                          aiman